Familie Wiersema

A translation of this site in english is Family Wiersema (english) heravailable.            

Sinds de 2e helft van 2004 ben ik bezig met de genealogie van de familie Wiersema, die zijn oorsprong vindt tot in het begin van de 16e eeuw in Groningen. Ik heb inmiddels ca 4.700 Wiersema's in mijn bestand. Ca. 2.400 zijn familie van mijn vrouw, dé familie Wiersema. Van ca 2.200 Wiersema's weet ik zeker dat ze geen familie zijn. Zij hebben in de 18e eeuw de naam aangenomen. Dit zijn inmiddels 18 verschillende families, ga naar Andere Wiersema's  Betreffende de rest van deze Wiersema's heb ik nog geen idee waar ze thuis horen. Het ligt in mijn bedoeling om in de loop der tijd zoveel mogelijk verschillende Wiersema families op deze site te plaatsen. Het betreft alleen nageslacht met de naam Wiersema, Wiersma of Wiersum en sinds september 2006 ook Wismer. Deze familienaam is ontstaan in ca 1851 bij de emigratie naar de VS, waarbij een zoon uit het gezin deze naam gebruikte.


 

Heeft u iets m.b.t. de familienaam Wiersema, mail mij !

 

Als iemand een bekende naam ziet, verzoek ik u om mij een mail te sturen met gegevens.

De Wiersema's waarvan ik niet weet waar ze te plaatsen heb ik een overzicht gemaakt van 2 pagina's, welke te vinden zijn onder  Problemen Wiersema'.  Ik hoop dat er mensen zijn die mij hiermee kunnen helpen om ook deze Wiersema's een plaatsje in hun stamboom te geven.

Met grote zorgvuldigheid is omgegaan met namen en data. Zijn er mensen die namen en/of data niet op deze site gepubliceerd willen hebben dan kunnen zij mij mailen. Die gegevens zullen dan verwijderd of niet herkenbaar gemaakt worden.

Het overzicht is ongetwijfeld niet volledig en zeker niet foutloos. Opmerkingen, aanvullingen en correcties zijn welkom via mijn contactformulier.

Wie ziet aansluiting met deze stamboom ? Wie kan mij informatie geven m.b.t. Wiersema ? Namen, data, foto's, advertenties, verhalen, etc. zijn welkom.

 

 


 

Specially the Wiersema's who are living outside  the Netherlands, 
please contact me. 

 


Het is voor mij onmogelijk om alle bronnen te vermelden. Toch wil ik iedereen bedanken die zijn informatie op internet heeft gezet waarvan ik dankbaar gebruik heb gemaakt. Veel informatie heb ik ook verkregen van leden van de Yahoo-genealogiegroep Groningen, diverse Wiersema's woonachtig in Nederland, Verenigde Staten, Canada en Australiƫ. Waarvoor mijn hartelijke dank.